natisni zemljevid strani
Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto

Akademski dogodki

AKADEMSKI VEČER: (Pre)drzna Slovenija. Nacionalni program visokega šolstva: kaj sedaj?


V organizaciji Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto je v sredo 22. junija 2011, ob 17.00 uri, v Knjigarni Goga potekal 14. akademski večer na temo (Pre)drzna Slovenija - Nacionalni program visokega šolstva: kaj sedaj?

Tokrat smo gostili izr. prof. dr. Boruta Rončevića, sociologa, izrednega profesorja na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in direktorja Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto.

Na akademskem večeru je predstavil ključne poudarke sprejetega Nacionalnega programa visokega šolstva, opisal kakšna je vključenost zainteresirane javnosti, opredelil povezave med  Nacionalnim programom visokega šolstva in Univerzitetnim prostorom Novo mesto ter na koncu komentiral: "V obdobju zadnjih petih letih se je na področju visokega šolstva v Novem mestu storilo zelo veliko, bistveno več kot ostala primerljiva Visokošolska središča. Vendar pa čas po letu 2008 za naše ambicije ni bil ravno naklonjen in to se je posebej izrazilo z aktualnim Nacionalnim programom visokega šolstva v letu 2020. Ta program je do Novega mesta zelo nenaklonjen, nerazumen in bistveno zaostruje pogoje za ustanovitev Univerze.  Vendar pa verjamem, da imamo v Novem mestu zelo veliko energije in kritične mase, zaradi česar bomo uspeli izpolniti tudi te nove težje pogoje oziroma neke bolj razumne pogoje, ki jih bo v bodočnosti uvedla naslednja oblast."

Izjava:

izr. prof. dr. Borut Rončević


Fotografije: Daša Plesničar


AKADEMSKI VEČER: (Pre)drzna Slovenija. Nacionalni program visokega šolstva: kaj sedaj?
AKADEMSKI VEČER: (Pre)drzna Slovenija. Nacionalni program visokega šolstva: kaj sedaj?

‹ Nazaj