natisni zemljevid strani
Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto

Novice

21. akademski večer


Kdaj: v sredo, 18. aprila 2012, ob 17. 00 uri.

Kje: v mali dvorani Kulturnega centra Janeza Trdina, Novi trg 5, Novo mesto.

Gostujoči: dr. Alexis Zrimec

Podjetja se v današnjem času soočajo na eni strani s potrebo po stalnem razvoju in inoviranju, na drugi strani pa s pritiskom globalnih trgov in pomanjkanjem časa in sredstev. Hiter, učinkovit in poceni razvoj je danes nuja, ki omogoči preživetje in rast.

Zakaj kljub velikim vložkom v razvoj in velikim pričakovanjem vsak naš izdelek ni tržna uspešnica? Zakaj nekateri uspejo tudi z minimalnimi razvojnimi vložki? Kako dobro poznamo naše kupce? Vemo, kaj bi radi kupili in zakaj? Zakaj bi kupili ravno naš izdelek? Na kaj vse pomislijo, ko se odločajo za nakup? Smo vedeli odgovore na ta vprašanja, preden smo razvili zadnji produkt? Vemo, da je razvoj bistven za preživetje, pa je tako drag! Bi radi razvoj usmerjali bolje?

Kaj ponuja vitki razvoj? Na trgu redki izdelki povrnejo vse razvojne vložke ali so celo uspešnice. Z vitkim razvojem se razvojni timi približajo potrebam kupcev. Metoda sloni na svetovnem trendu vitkega podjetništva Silicijeve doline in združi razvoj produkta z razvojem trga.

Vabilo (pdf - 75,2 KB)


prof. dr. Miha Japelj, predsednik DAP
dr. Damjana Miklič Milek, direktorica URS Novo mesto
prof. dr. Anton Jezernik, dekan FINI Novo mesto
izr. prof. dr. Janez Povh, dekan FIŠ
izr. prof. dr. Boris  Bukovec, dekan FOŠ
Tone Hrovat, direktor Zavoda Grm


‹ Nazaj